Hvem betaler moms?

Moms er ikke noget, du som erhvervsdrivende betaler, når du sælger et produkt til en kunde. Moms er noget, som kunden betaler, når de køber dit produkt. Det er en afgift til staten, som du har pligt til at opkræve af kunder, og den går på 25 % af et produkts eller en ydelses værdi. Hvis du fx sælger et TV til 2000 kr. ekskl. moms, er det 2500 kr., køberen skal betale, når at momsen bliver lagt oveni.

Moms betaler købere – uanset om de er private eller virksomheder

Dermed ikke sagt, at virksomheder aldrig betaler moms. For selvfølgelig gør de det, når de selv køber varer eller ydelse B2B. Hvordan ved Skat så, hvor meget moms du har opkrævet? Svaret er, at det kan du selv fortælle dem ved at gå ind på Skats TastSelv Erhverv. Husk, at din virksomhed skal være momsregistreret, hvis du omsætter for mere end 50.000 kr. om året. Hvad er momsregistrering så?

Hvorfor vælge frivillig momsregistrering?

Når du er momsregistreret, skal du indberette moms periodisk. Det er altså ikke noget, du selv kan vælge at gøre, når du har lyst. Selv hvis du ikke omsætter for nok penge til, du absolut skal få din virksomhed momsregistreret, kan det give mening at gøre det frivilligt alligevel. For så står du nemlig i den situation, at når din egen virksomhed skal betale moms, kan du måske få fradrag på momsen.

Bliv klogere på moms på Skats hjemmeside

Inde på Skats hjemmeside kan du læse om de situationer, hvor at du som erhvervsdrivende kan få momsfradrag på køb foretaget til virksomheden – herunder om krav til dokumentation. Det er klogt at læse op på dette, så du ved, at du ikke går glip af en oplagt mulighed for at slippe billigere, når du foretager køb af produkter eller ydelser til din virksomhed. Så læs op på moms hos Skattestyrelsen.