Hvorfor er en håndterminal uundværlig?

En håndterminal er faktisk det samme som en PDA (personal digital assistent), der jo også benævnes palmtop eller håndholdt computer. Fælles for dem alle er, at der er tale om en minicomputer, der er batteridrevet og bærbar. En PDA er ofte mest fleksibel og kan programmeres til utallige opgaver, mens en håndterminal ofte har færre men mere specialiserede opgaver. De fleste virksomheder anvender ofte en håndterminal, når de skal holde sig ajour på varelageret, så de nemt kan tilføje eller hente nye varer, så lagerstatus opdateres automatisk via den bærbare håndterminal, der har trådløs internetadgang og dermed er en online enhed. I dag er PDA-enheder efterhånden smeltet sammen med de nyere smartphones, der også har utallige funktioner til rådighed. En mobiltelefon er dog alligevel ikke praktisk til de funktioner, som en håndterminal kan klare, så derfor anvender vi stadig disse enheder i mange virksomheder.

Hvordan virker en håndterminal?

En håndterminal har ofte en lille skærm samt et tastatur, og mange modeller har desuden en trykfølsom skærm ligesom smartphones. En moderne håndterminal kan også scanne stregkoder og QR-koder, så derfor er dette praktisk, uanset om du arbejder på et lager, en byggeplads eller på et sygehus. Overalt findes der specielle varer, som vi ikke kan danne os overblik om uden at få hjælp fra teknologien.

Med en håndterminal kan medarbejderen på under ét sekund scanne varen og se alle relevante oplysninger på skærmen. Visse modeller har endda en indbygget printer, så der på stedet kan udskrives labels eller en bon. En håndterminal har direkte adgang til det centrale lagersystem, så derfor vil lagerstatus automatisk blive opdateret, hvilket gør en håndterminal til et uundværligt redskab i hverdagen, da man jo undgår en masse spildtid og ventetid.

Find en terminal til alle brancheområder

Før du anskaffer dig en tilfældig håndterminal, bør du danne dig et overblik over mulighederne på markedet. Der findes nemlig flere branchebestemte modeller at vælge imellem. Du bør gå på nettet og finde inspiration og priser, da udvalget er størst online. Priserne er generelt også lavere på nettet, da en webshop jo ikke har høje udgifter til driften i form af husleje og ekspedienter, og desuden er udvalget også markant større hos en stor webshop med speciale i lagerudstyr. Du kan finde en passende håndterminal hos Delfi Technologies, der har et bredt udvalg af denne type varer herunder:

  • Håndterminaler
  • Bonprintere
  • Labenprintere
  • Kassestyrings- og lagersystemer