Sådan undgår du kontorskader bag computeren

Danskerne arbejder meget foran computerskærme i disse år. Derfor ses også en stigende tendens til museskader eller spændingshovedpiner, der opstår på grund af anspændte nakker. Arbejder du også på kontor, er det derfor helt afgørende, at du skaber en kontorplads, hvor du værner på din krop. Her kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at undgå kontorskader.

Skab en ideel siddeposition

For at undgå slid på din nakke, arme eller hænder er din siddepositur vigtig. I første omgang kan det være værd at overveje, om du sidder og hænger i ryggen, eller om din stol fx er alt for lav i forhold til skrivebordet. Ved at tilpasse stole og borde kan du nemlig værne effektivt om din krop, så du ikke får ondt.

Et andet sted, hvor du kan sætte ind, er ved dit computerudstyr. Her er en ergonomisk mus et spændende alternativ, som mange virksomheder sværmer til, da det skåner hænderne i løbet af en arbejdsdag.

Derfor er der flere steder, hvor det kan være relevant for dig at sætte ind, hvis du oplever, at din krop ikke har de optimale forudsætninger i din arbejdsdag.

Få ændringer gør en mærkbar forskel

Ofte skal der i virkeligheden ikke meget til før, at din irriterede lænd eller trætte hånd, får et hvil. Derfor vil du med få ændringer også kunne mærke en forbedring, hvis du allerede nu oplever irritation fra uger bag computerskærmen.

Oplever du endnu ikke nogen problemer med at arbejde ved computeren, så er du heldig. Dette er dog desværre ikke ensbetydende med, at du i fremtiden ikke kan få ondt. Derfor kan du med fordel implementere få ændringer, så du tager smerter i opløbet.

Her kan en opmærksomhed på din siddeposition være et godt sted at starte.

Juster efter din specifikke krop

Ergonomisk korrekte kontormøbler samt en god computermus eller -tastatur er et fantastisk udgangspunkt for at passe på din krop. Hverken møblerne eller udstyret er dog nok, hvis du ikke indstiller dem rigtigt.

For at passe på netop din krop, er det nemlig afgørende, at du justerer efter din specifikke kropshøjde og kropsbygning. Ikke én krop er ens, og derfor passer din kollegas måde at sidde på ikke nødvendigvis til dig.

Laver du gode justeringer, er du derfor rigtig godt på vej til at passe godt på din krop i mange år fremover.