Sådan bliver du mere sikker på nettet

Uanset om du driver en virksomheds, hvor der er brug for en løsning inden for it-sikkerhed, eller om du bare gerne vil sørge for at holde dig sikker, når du browser derhjemme, må man aldrig undervurdere vigtigheden af, hvad god og sikker adfærd på nettet er.

Læs med her, hvor vi giver gode råd til, hvordan du bliver mere sikker på nettet.

10 gode råd til større sikkerhed på nettet:

  1. Hold styresystemer og programmer opdateret
  2. Anvend sikkerhedsprogrammer
  3. Tag backups af eksisterende filer
  4. Tænk dig om, før du åbner en vedhæftet fil eller link, som sendes til dig uopfordret
  5. Brug sikre og stærke adgangskoder, der som minimum består af 8 tegn, store og små bogstaver, tal og andre specialtegn
  6. Brug ikke det samme password på flere tjenester
  7. Klik dig aldrig ind på links i mails, der beder om fortrolige oplysninger
  8. Beskyt dine mobile enheder og trådløse netværk med en kode
  9. Pas på med at bruge ubeskyttede netværk, da hackere nemt kan tilgå din enhed derfra. Er det nødvendigt, så bed din enhed om at glemme netværket efterfølgende
  10. Dæk dit kamera på computeren til med et stykke tape eller papir, da hackere kan tilgå dit kamera

Sørg for at have et godt antivirusprogram

Først og fremmest bør du sørge for, at din computer er udstyret med et velfungerende antivirusprogram. På den måde beskytter du din computer mod skadelige programmer. Her kan det være nødvendigt med et antivirusprogram, der som minimum indeholder antivirus, antispyware, spamfiltrering, antiphisning og firewall.

Brug din sunde fornuft – og tag forbehold

Ligesom i trafikken, kan man næsten aldrig være for forsigtig eller opmærksom, når det handler om ens sikkerhed på nettet. Langt henad vejen handler det om at bruge sin sunde fornuft, og her kan man altid bruge det gode gamle råd, at hvis man er i tvivl – så er man ikke i tvivl. Så hvis du får en mail fra en saudiarabisk prins, der vil give dig sin arve eller have dig til at administrere sine penge, så er det nok for godt til at være sandt, og så skal man lade være med at interagere eller klikke på vedhæftede filer eller links.

Skat er ikke altid Skat

Flere og flere virksomheder oplever, at it-kriminelle udnytter eksempelvis deres logo. Det er set flere gange, at der er blevet sendt mails og sms’er ud fra Skat og NemID, og her har beskederne virket oprigtige, fordi formulering har været med samme ordlyd som skat. Ofte indeholder denne type af beskeder et link eller lignende, som man skal klikke på, for at få de penge, man pludselig har til gode. Eller også kræver NemID, at man fornyer sin kode, hvis ikke man vil have slettet sit NemID. Så det er med at være opmærksom, og passe på.