Dette skal du have for øje, når du vælger backup-tjeneste

Internettet kan i dag være en videnskab. Der er tilbud til højre og venstre, og det er svært at blive klog på, hvor du skal gå hen, når du skal vælge blandt de mange konkurrenter. Det er også tilfældet, når det kommer til online backup. Her er valgene mange, og det kan virke uoverskueligt at skelne det ene fra det andet. I denne artikel prøver vi at hjælpe dig på vej.

Hvor meget plads skal du bruge?

Det mest væsentlige er, hvor meget plads du skal bruge. Skal du have en backup af hele din computer, få filer eller en blød mellemvare. En tjeneste som Google Drive giver dig 15 GB gratis, hvilket er meget. Det kunne være en mulighed, hvis du ved, at du har behov for at tage backup af meget. Omvendt er der flere muligheder, hvis det kun drejer sig om få, vigtige filer. Her har Dropbox for eksempel to GB til rådighed.

Hvilken type fil er der primært tale om?

Et spørgsmål, du måske ikke kan svare på, men som stadig er værd at overveje. Hvis du er studerende, og der primært er tale om backups af skoleopgaver, er One Drive en mulighed, fordi det går godt i spænd med Microsoft Office-pakken. Er det primært dokumenter, som I er flere om at have adgang til, har Google Drive en fed service, hvor man hurtigt kan redigere i filerne, så ændringen er tilgængelig for andre. Er der tale om forskellige filtyper, kan det være, at en tredje mulighed er den ideelle for dig.

Går du op i privatbeskyttelse?

Et emne, der måske ikke er det første, som falder dig ind. Men sandheden er, at flere backup-tjenester – heriblandt Google Drive og Dropbox – gemmer dine backups på amerikanske servere, og derfor er du underlagt den amerikanske lov for privatlivsbeskyttelse. Den er ikke så streng som den danske, og hvis det betyder noget for dig, er det værd at tage med i dine overvejelser. Onlime bruger eksempelvis norske servere, hvor privatlivspolitikken er meget streng, og derfor kunne det være en mulighed for dig, der værner om den.