Serviceaftale om reparation af computer

 

Alle i IT-branchen kender til, at IT-udstyr ikke holder evigt, og det gælder samtlige komponenter såsom:

  • Bundkort
  • CPU
  • Memory moduler
  • Harddiske
  • DVD drev
  • Grafikkort
  • Strømforsyning
  • Netværkskort
  • Kabler

Visse dele kan holde længe, mens andre enheder slides hurtigere, og der er således ingen garanti for levetiden for en server eller standalone computer, idet den kan virke problemfrit i måske 5-10 år, men hvis man er uheldig, så kan en komponent blive defekt allerede efter 1-2 år.

I sådanne tilfælde kan man risikere, at hele systemet standser, så derfor er det utroligt vigtigt, man hurtigt får afhjulpet problemet i en fart, således IT- udstyret igen fungerer i den daglige drift. De store udgifter kommer som af, at IT-udstyret er nede, idet selve reparationen er meget billig at få repareret. Visse firmaer har en IT- support afdeling selv, mens andre tegner en serviceaftale om reparation af computer, således man for et beskedent gebyr altid har en tilkaldeservice til IT-teknikere, der i en fart kan udbrede skaden på IT-udstyret.

Typiske IT-opgaver om reparationer

En server er ofte produceret i en ekstra kraftig kvalitet med solide anerkendte komponenter, og da den så placeres i et specielt serverrum med temperaturkontrol og relativ støvfrit, så vil serveren ofte kunne klare sig problemfrit i årevis, mens de enkelte netværks computere er mere udsat for nedbrud. Til gengæld ligger der ofte ikke så mange mængder vigtige data på en arbejdsstation, så derfor skal denne ofte blot have udskiftet den defekte komponent, hvorefter den fungerer igen efter hensigten. Backup er derfor en vigtig del af service og vedligeholdelsesopgaven i firmaet, idet man dels bør have backup jævnlig på et separat drev men også i skyen med en cloud-løsning. Har man dygtige IT-teknikere i huset kan disse anvendes til de mindre opgaver, mens mange firmaer hellere allierer sig med et lokalt IT firma, der står for vedligeholdelse og drift.

Lokal professionel reparation af computer

Hvis man leder efter en stabil leverandør til IT support af både hardware og software, så bør man tage kontakt med kæden CBCIT, der er ekspert i enhver form for reparation af computer og IT-systemer. CBCIT består af en landsdækkende kæde af butikker med eget serviceværksted, og disse specialbutikker har eksisteret i mange år, således de nu har ry for at kunne levere både software, hardware samt serviceaftaler om reparation af computer og IT-udstyr.