Teflonbånd er ideelle til flere formål

IT-teknikere kender til anvendelsesmulighederne for teflonbånd, mens de fleste kun kender til teflonprodukter i form af pander og gryder i køkkenet. Imidlertid anvendes materialet teflon mange flere steder, når der er behov for et varmebestandigt produkt, der er modstandsdygtigt mod vejr, vind, korrosion mv. Derfor anvendes teflon blandt andet inden for isenkram, rumfart, bilindustrien, tøjindustrien samt indenfor energisektoren.

Fakta om teflon

Teflon er en højkrystallisk plasttype bestående af polytetrafluorethylen, og det forkortes normalt PTFE. Teflon er ekstremt kemikalieresistent, og samtidig ved vi jo, at det også er meget temperaturbestandigt. Normalt kan teflon tåle temperaturer i området minus 80 °C til 240 °C, og dette er jo et meget bredt temperaturområde for de fleste processer. Vi kender fra vores køkkenredskaber, at de med en teflonbelægning har en meget lav friktionsværdi, og dermed er der skabt unikke muligheder i masser af sammenhænge, når teflon nu også kan fås som tape, plader og folie. Der er nemlig masser af anvendelsesmuligheder for teflonbånd og teflontape, der jo har gode slipegenskaber samt er fødevaregodkendte. Da teflonbånd er et slidstærkt, rengøringsvenligt, miljøvenligt og genanvendeligt materiale, så opstår der masser af muligheder:

  • Arbejde med svejsning.
  • Arbejde med stegning.
  • Arbejde med mekanisk samling.
  • Arbejde med støbning.
  • Arbejde med nedkøling.
  • Som en alternativ løsning til bagepapir og folie.
  • I træindustrien til laminering og limning.

Teflonbånd i IT-sammenhænge

Til IT-projekter skal der også tages hensyn til driften af serverne i serverlokalet, hvor det mest vitale IT-udstyr står placeret. Her placeres ofte server, netværk, backupsystemer, internetforbindelse og andre vigtige dele af firmaets IT-netværk, og der skal foretages en grundig luftkøling af udstyret, der normalt kører døgnet rundt. Hvert modul sidder normalt i et rack, og her kan teflonbånd ofte anvendes til at sikre modulerne mod rystelser og varme.

Tidligere anvendte man almindelige plastikstrips og kabelbakker, men det er nemmere med teflonbånd. Den nemmeste måde at anskaffe teflonbånd er hos en webshop som Silsofa.dk, der netop har specialiseret sig i at levere produkter af silikone og teflon til erhvervslivet men også til private forbrugere. Her findes et bredt udvalg, og det er også muligt at få skræddersyede løsninger til alle formål.