Det er vigtigt at tjekke potentielle kunders regnskab

I en ideel verden kan du kræve fuld kontant betaling ved levering af dine tjenester. I den virkelige verden er du dog nødt til at udvide kredit til nogle af dine kunder. Når du udvider kredit, låner du rent faktisk dine kunder dine egne penge, og du vil derfor gerne være sikker på, at du får dine penge tilbage. Den bedste garanti for at dine kunder er i stand til at betale dig tilbage er at tjekke hver kundes kredithistorik, inden nogle aftaler indgås.

Med Bisnodes Navn & Numre platform får du netop mulighed for at tjekke dine nuværende og potentielle kunders regnskaber hele fem år tilbage, hvilket kan vise sig at være en god investering på lang sigt.

Overvejelser når du skal tjekke dine kunders regnskab

Hver kunde fortjener de samme kreditvilkår. Det er derfor bedst at behandle kredit fra sag til sag. En ting at bemærke er, hvor længe virksomheden har været i erhvervslivet. Virksomheder, der har været i erhvervslivet i mindst fem år, er mere tilbøjelige til at betale deres regninger til tiden.

De vigtigste måder at kontrollere en kundes kredit på omfatter kreditrapporter, kreditreferencer, årsregnskaber, personlige kreditrapporter om ejeren eller administrerende direktør og kreditkort.

I Navn & Numre Erhverv kan du finde regnskab på alle virksomheder i Danmark, der er regnskabspligtige. Det er omkring 270.000 virksomheder, hvoraf størstedelen er anpartsselskaber.

Du kan bruge regnskaberne til at lære at forstå dine kunder og samarbejdspartneres økonomiske situation ved at tjekke resultatopgørelse, få indblik i aktiver og passiver samt eventuelle bemærkninger fra virksomheden og dens revisor. Det kan betyde en afgørende forskel, da man dermed kan nå at bremse eventuelle kunde- og samarbejdsaftaler, hvis virksomhedens regnskab ikke ser godt ud.