Nem og sikker online backup i skyen

Cloud løsninger er populære som aldrig før, da det både er nemt, hurtigt, billigt og sikkert at få online backup i skyen i forhold til de alternative løsninger. De billigste løsninger kan ofte findes til få hundrede kroner om måneden, og det er både langt billigere, men også en mere sikker måde at gemme sine data på for de fleste. Hovedparten af firmaer anvender i dag online backup, og mange private har også en cloud løsning med online backup til sikring af billeder, vigtige dokumenter og lignende filer.

Derfor er online backup så populært

Tidligere blev man nødt til at foretage en daglig backup af firmaets data på enten en tape backup, en ekstern harddisk eller på et optisk lager såsom CDROM. I dag kan man nemt få et abonnement og have masser af lagerplads på en online backup i skyen, da man hos cloud udbyderen får et brugernavn og password, således man altid kan logge ind og få adgang til sine data, uanset hvor man befinder sig i verden.

Data hos en cloud udbyder er både sikret med konstant backup, men også sikret med en stærk kryptering, sådan så kun de retmæssige ejere kan få adgang til sine data. Ved at anvende online backup kan man derfor slippe for en masse arbejde og samtidig have sikkerhed for, at data altid er tilgængelige og hverken kan forsvinde, brænde, oversvømmes eller stjæles.

Find en troværdig cloud udbyder

Der findes visse gratis tjenester på nettet med fri online backup, men du bør i hvert fald sikre dig, at din udbyder er troværdig, da du jo overlader dem dine fortrolige data. Det danske firma Atea kan hjælpe dig med online backup løsninger, idet de er Skandinaviens største leverandør af cloud løsninger. Dit firma bør også udfærdige en strategi for en effektiv IT-infrastruktur, som jo ofte kan skræddersyes til den enkelte virksomhed.

Firmaer bør prioritere IT-sikkerhed højt, da hackere jo i dag angriber mange firmaer med ransomware for at stjæle og låse deres vigtige data, idet denne kidnapning kan bruges til afpresning af firmaet. Med en online backup i skyen kan du aldrig miste dine data, såfremt der er tale om en anerkendt cloud udbyder.