Derfor er compliance et vigtigt element i din virksomhed

At tage skridt for at opfylde dine juridiske forpligtelser kan virke som en management no-brainer, men hvis du kun opfylder dine minimumskrav kan det resultere i forbipasserende muligheder. At forstå årsagerne til de forskellige love og regler, der styrer din virksomhed, vil hjælpe dig med at udnytte de fordele, de tilbyder.

Hvorfor skal din virksomhed have fokus på compliance?

I virksomheds forstand henviser compliance til et selskab, der opfylder sine juridiske forpligtelser, ofte for at beskytte andres sundhed, sikkerhed og velfærd. Enkle eksempler på overholdelse er at indhente en erhvervslicens i din by og betale dine skatter. Compliance problemer bliver mere komplekse, som din virksomhed vokser. Du vil have udvidet ansvar vedrørende dine medarbejdere, der dækker ansættelse, affyring, diskrimination, chikane, sikkerhed, løn og ydelser. Måden du laver og sælger dit produkt og din tjeneste på kan falde under regeringsorganets regi, som f.eks. en restaurant, der skal opfylde retningslinjerne for sundhedsafdelingen.

Den mest almindelige fordel ved god compliance er, at det mindsker risikoen for bøder, straffe, arbejdsophør, retssager eller nedlukning af din virksomhed. Når du ikke opfylder nogle krav til compliance, kan du få en advarsel og en chance for at rette op på problemet. I andre situationer kan du blive udsat for dyre sanktioner.

Hyr en compliance ekspert

Bisnode udvikler compliance løsninger, der kan hjælpe din virksomhed med at sikre, at du forstår alle dine juridiske forpligtelser og hvordan man overholder dem. Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange regler og forpligtelser, hvorfor det kan være en rigtig god idé at alliere sig med en ekspert som Bisnode, der har hjulpet mange virksomheder med at få styr på alt indenfor compliance.