Håndtering af firmaet IT-sikkerhed

Alle firmaer har normalt mindst én kyndig IT-medarbejder, men man bør ikke forvente, at vedkommende kan klare al drift og support af virksomhedens IT-sikkerhed, da dette område er stort og temmelig uhåndgribeligt. Alle IT-systemer bør dels have et godt og velfungerende backupsystem, således man altid kan genindlæse en sikkerhedskopi, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover skal firmaet også have en god firewall samt antivirussystem, så man er godt beskyttet mod angreb udefra. Mennesker er imidlertid ikke ufejlbare, og der forekommer i stigende grad ondsindede IT-angreb som ransomware, phishing-angreb og lignende hackerangreb. Man kan ikke beskytte sig 100 % mod disse hackere, da de er ekstremt dygtige, så de kan finde åbninger i næsten alle IT-systemer.

Hvad omfatter IT-sikkerhed?

IT-sikkerhed er et vigtigst aspekt af IT-systemet, da man hurtigt bør kunne genstarte systemet, såfremt det er blevet inficeret eller angrebet af en trojansk hest og lignende typer af ondsindede hackerangreb. Det koster mange penge for firmaet, hvis IT-systemet er nede, så der for vælger de fleste firmaer at købe support på deres IT-system, som omfatter opdateringer, løbende vedligeholdelse samt en opdateret sikkerhedspolitik på hele IT-systemet.

Der bør altså være klare retningslinjer i firmaet for, hvem der sørger for at tage backup af firmaets, og hvem man skal kontakte, hvis systemet pludselig strejker. Opgaven med firmaets IT-sikkerhed er så omfattende, at man normalt laver en serviceaftale med leverandøren af IT-systemet eller med et andet konsulentfirma, der er specialist i at håndtere sikkerhedsproblemer af den anvendte type af både hardware og software.

Cloud-løsninger

De fleste specialister anbefaler firmaer at få lavet en online løsning, hvor alle data placeres i skyen, så derfor kalder man dette en cloud-løsning. Fordelen ved en cloud-løsning er, at man altid kan genskabe de gemte data, idet man ikke er afhængig af en server eller ekstern harddisk, der reelt kan gå i stykker når som helst.

En cloud-løsning er helt sikker, og man kan tilgå sine data med et almindeligt brugernavn og password fra alle slags enheder. Dette er nemt og bekvemt især for rejsende medarbejdere, der tidligere ikke kunne medbringe alle firmaets oplysninger i bilen. Data gemt i skyen kan hverken drukne, brænde, stjæles eller forlægges, så derfor tilbyder de fleste store firmaer som Google og Microsoft allerede nu cloud-løsninger til alle både offentlige virksomheder, firmaer samt private.