Fordele ved outsourcing

Outsourcing er et begreb indenfor økonomi, der optræder i de tilfælde, når en virksomhed vælger at købe den ydelse, som de tidligere selv har produceret hos en underleverandør. Ofte vælger man at outsource af flere årsager, hvoraf de typiske er disse:

  1. For at opnå bedre kvalitet ved at benytte sig af en specialist.
  2. For at opnå lavere pris.
  3. For at opnå en højere forrentningsgrad for den investerede kapital.

Derfor vælger mange virksomheder outsourcing

Outsourcing fænomenet er stærkt stigende overalt i verden, da den hårde konkurrence mellem virksomhederne tvinger dem til at finde den mest rentable løsning, som i mange tilfælde være på den anden side af jorden. Ved at vælge outsourcing kan man bedre fokusere på virksomheden primære opgave og derved kan man få et fast beløb betale sig fra de trivielle men nødvendige opgaver, således man måske både sparer personale, lokaleomkostninger, firmabiler, investeringer mv. Ved at outsource visse opgaver, så opnår man desuden den billigst mulige pris på denne service, idet mange lande tilbyder at klare opgaver til en langt lavere timeløn end det høje lønningsniveau i USA og Europa. Outsourcing er derfor med til at øge globaliseringen samt at reducere antallet af arbejdspladser, så dermed kan øget outsourcing efterhånden mærkes i samfundsøkonomien i forbindelse med mindre skatter og højere arbejdsløshed.

Typiske outsourcings opgaver

Kun fantasien kan sætte grænser for, hvilke opgaver der kan outsources. Gode og billige telefonforbindelser samt internet gør det muligt at oprette virtuelle kontorer overalt i verden, så derved kan man nemt og billigt koncentrere sig om sine kerneområder i virksomheden, idet man blot betaler sig fra de trivielle opgaver som:

  • Kundesupport (mail og telefon)
  • Hosting af hjemmesider
  • IT support af udstyr, software samt hjemmeside
  • Salg
  • Mødebooking
  • Oversættelsesopgaver

En virksomhed er sjældent verdensmester på alle områder, så man kan derfor optimere virksomheden ved at samarbejde med andre virksomheder, der er eksperter på hver deres område, således man totalt set har et effektivt koncept i virksomheden. Ved at outsource spreder man egentligt sine medarbejdere rundt omkring i verden, og man opnår bedre likviditet, overblik samt rentabilitet.